Актуална информация за епидемичната обстановка на 23.01.2021 г.

Актуална информация за епидемичната обстановка на 23.01.2021 г. Снимка: pixabay

По света:

Според Световната здравна организация (СЗО) броят на хората, заразени с коронавирус в света, е надхвърлил 96,2 милиона души, от които над 2 милиона са починали. Според университета „Джонс Хопкинс" в света са се заразили повече от 98,1 милиона души, над 2,1 милиона са починали.

Белгия забранява маловажните пътувания за чужбина и от чужбина към кралството до 1 март. Мярката влиза в сила от 27 януари, съобщи белгийският премиер Александър де Кро.

У нас:

Новите случаи на коронавирус за последното денонощие у нас са 566, сочат данните на Единния информационен портал, обновени в полунощ. Положителни са 5,78% от направените 9786 теста. Така трети пореден ден новозаразените у нас са под 6% спрямо направените тестове. Чрез PCR са установени 4586 положителни проби, а чрез антигенни тестове - 5200.

От 4 февруари, като пуснем големите ученици да се върнат поетапно в училище, ще отворим и залите за извънкласни дейности", съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Фитнес залите ще бъдат отворени в началото на февруари. Това са уверили министрите на здравеопазването Костадин Ангелов и на спорта Красен Кралев представители на бранша след среща с тях в петък. Управители на фитнес зали, участвали в срещата, съобщиха пред bTV, че са получили потвърждение, че отново ще заработят от 1 февруари.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: