В Лондон се въвеждат максимални ограничения заради коронавируса

В Лондон се въвеждат максимални ограничения заради коронавируса Снимка: pixabay

Правителството на Обединеното кралство налага максимални ограничения в Лондон и няколко региона в югоизточната част на Англия поради бързото разпространение на коронавируса

Това съобщи премиерът Борис Джонсън, пише The Independent.

Според британския премиер в някои райони ще действа четвъртото, най-високо ниво на ограничения.

Тези мерки по същество ще бъдат аналогични на национално блокиране“, обясни Джонсън. Той отбеляза, че властите е трябвало да вземат такова решение поради факта, че след откриването на нов вариант на коронавирус в страната,  честотата на заболеваемост отново е започна рязко да нараства.

Новите ограничения влизат в сила в неделя сутринта, 20 декември. В засегнатите райони отново ще бъдат затворени магазините, които не продават стоки от първа необходимост,  фризьорските салони и фитнес залите.

Заедно с това, местните жители се съветват да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо. Също така ще им бъде забранено да се срещат с приятели и съседи по Коледа.

По-рано през декември министърът на здравеопазването в Обединеното кралство Матю Ханкок обяви, че в страната е открит нов щам на коронавируса  SARS-CoV-2, който се разпространява по-бързо от първоначалната форма.

Вирусът се разпространява по-лесно от човек на човек и следователно е по-заразен, каза той. По-късно главният лекар на Великобритания Крис Уити потвърди, че новият тип коронавирус има висока скорост на разпространение.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: