Apple може да премести производството на iPad и MacBook във Виетнам

Apple може да премести производството на iPad и MacBook във Виетнам Снимка: unsplash.com

Apple поиска от Foxconn да премести една част от производството си на iPad и MacBook във Виетнам, предаде Reuters. Производствените линии на Foxconn трябва да започнат производство през първата половина на следващата година в провинцията Бак Жанг, според източник на Reuters. Отбелязва се също, че Apple иска да диверсифицира веригата си на доставки поради продължаващите търговски спорове между САЩ и Китай.

Reuters не посочват кои модели iPad или Mac ще бъдат сглобявани във Виетнам, нито какъв дял от общото производство на Apple ще се измести от Китай. Но това не биха били първите продукти на Apple, сглобени във Виетнам. По-рано тази година Apple започна да произвежда там AirPods Pro устройства. За известно време Apple използва и Индия за производство на някои модели iPhone, въпреки че направи това преди американо-китайската търговска война, и предимно за да изпълни местните разпоредби за внос.

Nikkei съобщи по-рано тази седмица, че Foxconn планира инвестиция от 270 милиона долара във Виетнам, за да разшири производствения си капацитет. Твърди се, че тайванската компания премества над 30 процента от производствените си линии извън Китай.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: