Емилиано Стайнфл влиза в Конфиндустрия България

Емилиано Стайнфл влиза в Конфиндустрия България Снимка: УниКредит Булбанк

Директорът на Международния център на УниКредит Булбанк Емилиано Стайнфл стана част от генералния съвет на Конфиндустрия България. Конфиндустрия България е консултативен комитет на италианското предприемачество в България. Под неговата шапка периодично се събират най-важните италиански фирми, присъстващи в България, като целта е да се създаде организация, която да селектира най-големите представители на италианското предприемачество.

Емилиано Стайнфл е част от екипа на УниКредит Булбанк от 2016 г., поемайки управлението на Международния център на банката. Центърът осигурява подкрепа в откриването на нови възможности както за международни и мултинационални компании, заинтересовани от българския пазар, така и за български компании, планиращи да изнасят към други страни. 

Екипът на Международния център е изграден от специалисти, владеещи различни езици, със задълбочени познания за местния пазар.

Като част от генералния съвет на Конфиндустрия България, Емилиано Стайнфл ще подпомага дейността и партньорствата на приблизително 300 фирми-членове.

Емилиано Стайнфл е роден в Рим, Италия. Там завършва с пълно отличие Правния факултет на университета La Sapienza, след което специализира право на европейските общности в ISTUD (Institute of Management Studies), както и банково дело и финанси в университета Luiss.

В допълнение към богатия европейски и междукултурен опит, Емилиано има над 25 години стаж в банковия сектор, 13 от които в УниКредит Груп. Преди да се присъедини към екипа на УниКредит Сърбия, където в периода от 2010 до 2013 г. ръководи управление „Корпоративно банкиране и международни клиенти“, е работил в няколко страни от Централна и Източна Европа, изпълнявайки успешно различни задачи както на ниво дирекция, така и в клонова мрежа. Преди да замине за Сърбия Емилиано е бил директор на cross-border управлението на Хипоферайнсбанк, член на УниКредит в Германия.

През юли 2013 г. Емилиано е назначен за главен изпълнителен директор и президент на управителния борд на УниКредит Лизинг Сърбия като в периода от септември 2014 г. до януари 2016 г. изпълнява и ролята на председател на управителния съвет на Асоциацията на лизинговите компании на Сърбия.

Емилиано Стайнфл говори италиански, английски, сръбски и хърватски. Има познания по немски и словашки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: