Tesla с рекордни цени за акция

Tesla с рекордни цени за акция Снимка: https://pixabay.com/

В четвъртък акциите на Tesla достигнаха рекордна стойност, като за кратко се търгуваха на ниво от $ 508,61 за акция.

Отчита се значително покачване в акциите на компанията, откакто S&P Dow Jones Indices обявява, че ще включи автомобилния производител в референтния индекс преди търговията в понеделник, 21 декември. Според CNBC в момента акциите на Tesla са на път към най-добрата си седмица от тази, която приключва на 21 август, преди разпределението 5 към 1 на 31 август.

В сряда американската инвестиционна банка Morgan Stanley също надгражда рейтинга на Tesla до еквивалентен с „купувай", за първи път от години, откакто автомобилният производител обявява рейтинг за покупка на акциите. В бележка от сряда анализаторът на Morgan Stanley Адам Джонас заявява следното:

„Tesla е на прага на дълбока промяна на модела от продажба на автомобили към генериране на висок марж, периодични приходи от софтуер и услуги.“

Преди да се повиши до $ 540, досегашната ценова цел на банката беше $ 360.

Tesla наскоро отчете петото си поредно тримесечие на печалба за третото тримесечие, като приходите на компанията нарастват със 73% на годишна база, достигайки $ 8,77 милиарда. Компанията постига петото си поредно тримесечие на печалба, насочвайки се към първата си печеливша пълна година в цялата си история. От Tesla съобщават, че са доставили 139 300 автомобила през третото тримесечие, като така бележат още един нов рекорд.

През годината акциите на компанията поскъпват с 490%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: