Тръмп оттегли част от съдебните си искове

Тръмп оттегли част от съдебните си искове

Щабът на президента Доналд Тръмп реши да оттегли част от съдебните си искове срещу утвърждаването на резултатите от президентските избори в щата Пенсилвания, предаде Ройтерс. Отпаднало е твърдението, че представители на изборните власти незаконно са блокирали наблюдатели да следят за преброяването на подадените по пощата бюлетини във Филаделфия и Питсбърг. Сега искът е фокусиран само върху оплакването, че контролираните от демократите окръзи са позволили на избиратели да поправят грешки в своите вече изпратени по пощата бюлетини, в нарушение на щатското законодателство. Жалбата обхваща малък брой бюлетини в Пенсилвания, където кандидатът на демократите Джо Байдън спечели срещу президента републиканец с над 60 хиляди гласа. 

По данни на Фокс нюз Джо Байдън води в ключовия щат с 49,9% срещу 48,9% за Тръмп при преброени 99 процента от подадените бюлетини. Според изчисления Байдън си е осигурил подкрепата на 306 делегати в Избирателната колегия, която официално ще избере следващия президент на САЩ на 14 декември, докато Тръмп - само на 232. 

Вчера за пръв път Тръмп се призна за победен, но за кратко. „Той спечели, защото изборите бяха фалшифицирани", написа в Туитър действащият президент на САЩ. Той обвинява компанията, осигурила софтуера за преброяване на гласовете, че принадлежи към „радикалната левица", както и медиите, които според него били съучастници в измамата. Публикацията беше отбелязана от социалната мрежа като съдържаща спорни твърдения за изборна измама.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: