Сара Макбрайд ще бъде първият трансджендър сенатор в САЩ

Сара Макбрайд ще бъде първият трансджендър сенатор в САЩ Снимка: https://pixabay.com/

"Убедителната победа на Сара е мощно свидетелство за нарастващото влияние на трансджендър лидерите, според Анис Паркър

Сара Макбрайд спечели надпреварата в Сената на щата Делауеър и се готви да стане първият и единствен открито транссексуален държавен сенатор в САЩ и най-високопоставеният транссексуален служител в страната. 
"Надявам се тази вечер да покажем на децата от ЛГБТК, че нашата демокрация е достатъчно голяма и за тях". Това публикува в Twitter 30-годишната Макбрайд във вторник вечерта след свикването на изборите. „Тъй като Делауеър продължава да се сблъсква с кризата Ковид, е време да се захванем с работа, за да инвестираме в политиките, които ще доведат до промяна за работещите семейства.“ 
Тя лесно победи републиканеца Стив Вашингтон, за да представи 1-ви район на Делауеър. 
"Прекарах живота си в борба за това хората да имат достойнство, спокойствие и честен шанс да останат на повърхността и да продължат напред", заявява Макбрайд в изявлението, с което обявяви кандидатурата си миналата година. 
Докато все още е в колеж, тя се включва в администрацията на Обама и е първата транссексуална жена, която работи в Белия дом, според посланието на предизборната й кампания.
"Убедителната победа на Сара е мощно свидетелство за нарастващото влияние на трансджендър лидерите в нашата политика и дава надежда на безброй транс-хора, да гледат към по-светло бъдеще“, каза Анис Паркър, бивш кмет на Хюстън и настоящ президент на LGBTQ Victory fund.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: