Тече подготовката по първия филм, заснет в космоса

Тече подготовката по първия филм, заснет в космоса Снимка: Unsplash

Снимките на първия игрален филм, който ще бъде заснет в космическото пространство, ще бъдат осъществени на Международната космическа станция през есента на 2021 г.

Космическата драма с работно заглавие „Предизвикателство" е съвместен проект на Роскосмос, руската национална телевизия „Първи канал” и студио Yellow, Black and White.

Продуцентите на филма са взели решение главната роля да бъде поверена на жена, съобщи ТАСС, цитирайки изявление на пресслужбата на „Първи канал”.

Предстои да бъде обявен общоруски открит конкурс, на който ще бъдат избрани водещата изпълнителка и нейната дубльорка. Те ще трябва да получат одобрение от летателната комисия на Роскосмос и да преминат обучение в школата за космонавти.

Режисьор на лентата ще бъде Клим Шипенко, който по-рано вече обяви намерението си да се отправи на Международната космическа станция за снимките на продукцията.

През есента на 2021 г. към Международната космическа станция с американския пилотиран кораб „Дракон" ще се отправят и режисьорът Дъг Лайман и холивудският актьор Том Круз, също за заснемането на предстоящ филм, припомня ТАСС.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: