Tesla обеща да създаде „евтини" безпилотни автомобили до 2023 г.

Tesla обеща да създаде „евтини" безпилотни автомобили до 2023 г. Снимка: commons.wikimedia.org

Очаква се цената им да бъде 25 хиляди долара.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обеща да създаде „евтин" безпилотен автомобил, съобщи New York Post.

 

По думите му след три години компанията Tesla ще започне да произвежда атрактивни и привлекателни коли за 25 хиляди долара , при това автомобилите ще бъдат напълно безпилотни

 

Отбелязва се, че най-евтиният модел Tesla в момента струва около 38 хиляди долара.

 

Все още нямаме наистина достъпни автомобили“, каза Мъск по време на така наречения Ден на батерията (ден на представяне на нови технологии, свързани с батерии), организиран от компанията.

 

Според него причината за това е липсата на достъпни батерийни клетки. Намаляването на цената на батериите ще доведе до намаляване на цената и на електромобилите, подчерта той.

 

След коментарите на Мъск акциите на Tesla поевтиняха с близо 5% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, търгувайки се около 404 долара за една акция. Това намали само в рамките на няколко часа пазарната капитализация на компанията с около 50 млрд. долара.

 

Анализатори разчитаха, че по време на събитието компанията ще представи своя собствена батерия, която ще позволи на Tesla да запази предимство пред конкурентите си на пазара на електрокари. Мъск обаче разсея надеждите на инвеститорите.

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: