Десислава Танева: Няма нито един спрян евроцент по програмите за земеделие

Десислава Танева: Няма нито един спрян евроцент по програмите за земеделие

За всичко, което се прави, си има правила и форми на отчитане, коментира още министърът на земеделието.

„Няма нито един евроцент спрян по програмите по земеделие." Това заяви в извънредно включване в предаването „120 минути" министърът на земеделието Десислава Танева. „Не само това, ние сме в режим на плащания, от 16 октомври влизаме на директни плащания 20/20 по всички мерки. В настоящата 2020 г. е осигурен най-големият финансов пакет за подкрепа на земеделските стопани. Всичко върви бързо – и като подаване и обработване на заявления, и като плащане", каза още тя.


Така министърът отговори на твърденията на бившия министър на икономиката Асен Василев, че от Брюксел са спрени 350 млн. за земеделския сектор. По думите на Василев най-вероятно ще спрат потоците по европрограмите или поне има подготовка за такъв евентуален сценарий. Като причина за това той посочи тежката политическа криза, на която сме свидетели от 73 дни, и която вече се е прехвърлила и в Брюксел. 

„Или правителството очаква много тежко развитие на кризата с COVID и много тежка икономическа рецесия в световен план и се опитва да вземе превантивно дълг, преди да затворят капиталовите пазари, или се очаква спиране на част от потоците, с които бюджетът се финансира", отбеляза Асен Василев, бивш министър на икономиката в служебния кабинет на Марин Райков, по повод на това, че България увеличава дълга с още 5 милиарда лева.

Твърде рано влязохме в предизборна кампания, за всичко, което се прави, си има правила и форми на отчитане", коментира още министърът на земеделието.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: