В Китай безлимитният мобилен интернет отива в историята

В Китай безлимитният мобилен интернет отива в историята Снимка: ixbt.com

Мобилните оператори в страната отмениха напълно предлаганите пакети с неограничен интернет, а експерти смятат, че те неизбежно ще си отидат и от световния пазар.

Китай спира да предлага на потребителите на мобилни устройства пакети с неограничен интернет, съобщи изданието Mydrivers.

 

Промените вече влязоха  в сила за потребителите на най-големия мобилен оператор в света China Mobile. В момента потребителите на всички тарифни планове виждат напомняне, което им препоръчва да следят обема на трафика и например да понижат качеството на видеото, ако е необходимо.

 

Законопроектът беше одобрен през миналата година от Министерството на промишлеността и информатизацията на Китайската народна република. Сега и трите китайски оператори на мобилен интернет вече няма да предлагат неограничени тарифни планове. След China Mobile, през август съответния преход започна още един оператор - China Telecom. China Unicom също обяви преди дни за пълен отказ от неограничените пакети.

 

Ако потребителите надвишат установения тарифен план за трафика, тогава за първите три гигабайта допълнителен трафик ще трябва да доплатят 2,2 долара, а след това - по 0,44 цента за всеки следващ гигабайт.

 

Експертите смятат, че неограничените пакети на данни неизбежно ще си отидат от световния пазар. Дори съществуващите в момента безлимитни пакети имат ограничена скорост, след като достигнат определения лимит на трафика.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: