Борел призова ЕС да не участва в церемонията по встъпване в длъжност на Путин

Борел призова ЕС да не участва в церемонията по встъпване в длъжност на Путин Снимка: Пресслужба на МВнР на РФ

Борел заяви, че е препоръчал на страните от ЕС да не участват в церемонията по встъпването в длъжност на президента на Руската федерация

На посланиците на страните от Европейския съюз беше препоръчано да не участват в церемонията по встъпването в длъжност на президента на Русия. Това заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, съобщава Агенцията за икономическа информация Прайм.

"След преговори с държавите-членки им изпратих послание, в което се казва, че е правилно, според мен, да не присъстват на това встъпване в длъжност. Предполагам, че повечето държави няма да присъстват", каза дипломатът.

Освен това, той призна, че страните са свободни самостоятелно да вземат решения по този въпрос, а ръководителят на дипломацията само дава своите препоръки.

Церемонията по встъпването в длъжност на президента на Русия Владимир Путин ще се състои днес от 12.00 часа московско време в Големия кремълски дворец. Путин ще премине през Георгиевската и Александровската зали до Андреевската зала, където ще положи клетва. Във всяка зала той ще бъде посрещнат от гости-депутати, сенатори, членове на ЦИК, членове на президентската администрация и правителството. След клетвата държавният глава ще произнесе обръщение към руснаците.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: