Полицията конфискува 72 огнестрелни оръжия от дома на Ален Делон

Полицията конфискува 72 огнестрелни оръжия от дома на Ален Делон Снимка: yenisoluk.com

В резиденцията на актьора в Douchy-Montcorbon, на около 135 километра южно от Париж, е открито и стрелбище, плюс повече от 3000 патрона

Според прокуратурата, легендарният актьор не е имал разрешение да притежава оръжие, пише ВВС. Претърсването във вторник е разпоредено, след като назначен от съда служител, изпратен в дома на Делон, забелязал оръжието и предупредил съдията.

През последните години здравето на 88-годишния Делон е разклатено, след като получи инсулт през 2019 г., но страда и от друго сериозно заболяване, неоповестено във френските медии.

За сметка на това, конфликтите в семейството му нашумяха във Франция, привличайки мащабно медийно внимчание. Трите деца на култовия актьор разкриха пред медиите взаимните си оплаквания в поредица от обиди, обвинения, съдебни дела и тайно записани изказвания.

Последните съдебни спорове са свързани с медицинското лечение на Ален Делон и миналия месец актьорът беше прегледан от лекар, назначен от съда, чиито заключения децата на Делон веднага оспориха. 

Те споделиха за първи път притесненията си за здравето на баща им миналата година, когато подадоха жалба срещу бившата му асистентка във филмова продукция Хироми Ролин. Децата на Делон твърдяха, че тя е подлагала баща им на „морален тормоз”, но нейният адвокат отхвърли всички обвинения.

Последната голяма публична изява на Ален Делон беше връчването на почетна „Златна палма” на филмовия фестивал в Кан през 2019 г. През септември същата година той присъства на погребението на своя приятел и колега Жан-Пол Белмондо в Париж. 

Ален Делон, сочен дълги години за най-красивия киноактьор, е сред най-големите звезди от златната ера на френското кино, известен със своите непоколебими герои на екрана в хитове като „Самурай“ и „Борсалино“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: