Основните провали на 2023 г.: социалната мрежа Х, Microsoft и криптовалутите

Основните провали на 2023 г.: социалната мрежа Х, Microsoft  и криптовалутите

Порталът Engadget публикува своята версия на основните провали през 2023 година. Селекцията включва Илон Мъск, Microsoft, криптовалутите, игралната индустрия и Amazon.

Както пишат експертите на Engadget, като цяло основното фиаско през 2023 година е социалната мрежа Х на Илон Мъск. Според анализаторите, след като бизнесменът придоби платформата, социалната мрежа се превърна в хаотичен набор от функции и изисквания.

Не по-малко разочарование беше обещаващият таблет Microsoft Surface, който се провали с гръм и трясък в продажбите, въпреки мащабните рекламни кампании. Както виждат ситуацията в Engadget, „Surface Pro 9" изобщо не е актуализиран от миналата година, така че той все още работи на по-стария чип Intel от 12-то поколение. Или вероятно има модел с 5G поддръжка и персонализиран чип SQ3 на базата на ARM, но ние ви препоръчваме да стоите далеч от него".

За провал на годината са признати здравните устройства на Amazon Halo. Авторите на рейтинга като цяло оценяват устройството положително, то дори може да формира навика да проверява действителното време за сън. Но вградените микрофони за определяне на силата на звука и интензивността на дишането предизвикаха отхвърляне от потребителите, дори се стигна до обвинения, че устройствата са се опитали да "контролират маниера ви на говорене".

За провал на годината беше призната и пълната отмяна на легендарното игрово шоу Е3. Това събитие, проведено за първи път през 70-те години на миналия век, е остаряло поради възможността за провеждането на такива срещи онлайн.

За провал и дори за опасения бяха признати масовото преследване в САЩ на големите играчи в крипто индустрията, както и арестите на много от тях. "Иронията се състои в това че толкова много известни хора, които са привързали мачтата си към криптовалутата, или се намират в затвора, или чакат съдебен процес за измама", се казва в материала на Engadget.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: