Все повече украинци са готови да отстъпят територии заради мира с Русия

Все повече украинци са готови да отстъпят територии заради мира с Русия Снимка: pixabay.com

Bloomberg: Част от украинците са готови да жертват територии в името на мира с Русия

Анализът на резултатите от допитванията на жителите на Украйна показва, че някои граждани на страната са готови да направят териториални отстъпки, за да постигнат мир с Русия, предава Bloomberg.

"По данни на допитванията, малко, но растящо малцинство украинци стигат до мисълта, че териториалните отстъпки на Русия могат да се превърнат в неизбежна цена за мира", пише агенцията.

Авторите на публикацията отбелязват, че година след началото на войната Украйна не е постигнала значителни резултати на бойното поле. Освен това, западните страни постепенно намаляват подкрепата си за Украйна във връзка с конфликта в Близкия изток.

"Европейският съюз не се справя с доставките на така необходимите артилерийски боеприпаси, а в САЩ, които са главен спонсор на Украйна, все по-често се проявяват признаци на политическа умора. Отслабването на помощта може преждевременно да принуди Зеленски да започне мирни преговори с Русия", заключава изданието.

По-рано телевизионният канал NBC съобщи, че американски и европейски чиновници вече обсъждат с Киев възможните последствия от мирните преговори с Русия, включително и това, от какво Украйна може да се наложи да се откаже, за да постигне споразумение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: