Китай ще построи база във вътрешността на Луната

Китай ще построи база във вътрешността на Луната

Добър план

Китайски изследователи обмислят създаването на база за астронавти във вътрешността на тръби, образувани от лава под лунната повърхност, съобщава Futurism.

Това може да стане крачка към установяване на по-постоянно присъствие на Луната. Научната общност отдавна предполага, че естественият спътник на Земята има сложни системи от празни тунели, подобни на тръби, образувани от древни потоци от лава.

Към днешна дата имам ограничени доказателства за това, но ако действително съществуват подобни структури, те могат да предоставят убежище от микрометеоритни дъждове и опасни нива на радиация.

Чжан Чунфън от Шанхайската академия за космически полети, в рамките на неотдавнашна конференция, предложи да се изследват тези тръби от лава с помощта на космически кораби и лунни модули за кацане.

Преди обаче китайските астронавти да могат да се заселят в тях, може да минат много години. Въпреки това, Китай вече е постигнал значителни успехи в изследването на лунната повърхност, успешно изпращайки няколко роувъра на Луната през последното десетилетие.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: