Най-скъпите слушалки в света вече са в България

Най-скъпите слушалки в света вече са в България Снимка: Кредит за снимките: Александър Колев

Моделът се нарича Sennheiser HE1 и струва 140 000 лева

Той ще бъде достъпен за всеки, който желае да го тества, както и за студентите в редица университети в България

Най-скъпите слушалки в света Sennheiser HE1 вече са достъпни за меломаните в България. Моделът, който струва впечатляващите 140 000 лева, вече може да бъде изпробван от всеки желаещ в шоурума на вносителя на висококачествена аудио техника V System.

Слушалките ще бъдат за постоянно в България и ще обикалят сред дилърите в различни градове на страната.

Sennheiser HE1 впечатлява във всяко отношение – от дизайна без компромиси на самите слушалките и на усилвателя, който се предлага в комплект с тях, до качеството на звука, което пренася слушащия в самата музика. Те са електростатични, диапазонът на аудиото е между 8Hz и над 100kHz, а изкривяването (дисторшън) е най-ниското измервано някога по време на възпроизвеждане – 0.01% @1kHz, 100dB SPL. Слушалките тежат 550 грама, а усилвателят – 21 килограма.

Самият усилвател е изработен от мрамор Carrara – един от най-ценните видове камък, който се добива край едноименния град в италианските Алпи и е известен с това, че с него са правили скулпторите си Микеланджело Буонароти и редица други ренесансови художници.

Всъщност скулптурата „Давид“ на Микеланджело е правена с точно такъв мрамор. Контролните циферблати и тръбите на усилвателя също са старателно изработени до най-високо качество. С едно единствено докосване се отварят капакът на слушалките и всички елементи на усилвателя, бутоните излизат автоматично напред, а тръбите се издигат от корпуса.

V System ще представи слушалките Sennheiser HE1 и в университетите в България, където студентите от различни специалности ще имат възможност да се запознаят с тях и да ги изпробват от първа ръка. Партньорството с висшите учебни заведения има за цел да запознае младите българи, следващи в тях, с най-висококачествената аудио техника, съществуваща на пазара в момента.

Още със създаването на V System преди 22 години нашият екип винаги е акцентирал върху високото качество и с времето си поставихме за цел да направим най-качествените аудио продукти достъпни за българските меломани. През годините успяхме да постигнем много в тази посока, привлякохме за партньори водещите производители в този динамичен сегмент и внесохме в България най-впечатляващите иновации в него. Пускането на най-скъпите слушалки в света, както и партньорството ни с българските университети са само поредните стъпки в тази дългосрочна стратегия, която ще продължаваме да развиваме и в бъдеще“ - споделя Антон Генчев, Бранд мениджър на V System.

Повече информация за слушалките можете да прочетете тук (https://www.sennheiser-hearing.com/en-US/p/sennheiser-he-1/). 
 

ПР Агенция Кросроудс България ООД

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: