Работниците на Tesla нарекоха заводите на компанията "производствен ад"

Работниците на Tesla нарекоха заводите на компанията "производствен ад"

Но самият автомобилен производител отрича всичко

Tesla се сблъска с критики от страна на служителите си, съобщава The Verge. Известно е, че Илон Мъск, ръководителят на компанията, високо цени съвършенството и поставя амбициозни задачи пред своите работници. Последните доклади обаче показват, че този подход си има своята цена.

Служителите разказват за прекалено дългите работни часове, небезопасните условия на труд, за тормоз и дори за пожарни инциденти на работното място.

По думите им, някои от тях са били принудени да работят повече от 12 часа в денонощие, а след това да спят директно на пода. Имало е случаи, когато работниците са загубвали съзнание от дехидратация, а на един от тях дори кракът му е бил притиснат от автомобил на поточната линия.

Освен това, заводът на Tesla във Фремонт, щата Калифорния, е бил обвинен в нарушаване на правилата за безопасност. Травматизмът в този завод е над средния за страната.

Компанията също така е обвинена в неправилна класифицикация и недостатъчно докладване на производствените травми в своите обекти.

Но най-тревожни са обвиненията в расистки и сексистки тормоз над работниците. Независимо от всички тези обвинения, Tesla отрича всички твърдения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: