Собственици на електромобили Tesla все по-често се оплакват от повреда на волана

Собственици на електромобили Tesla все по-често се оплакват от повреда на волана Снимка: pikist.com

Проблемът може да доведе до сериозен инцидент

Националното управление за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) съобщи за започналото на 1 август разследване срещу компания Тesla във връзка с дефект в кормилното управление на електрическите автомобили Tesla Model 3 и Model Y.

За това съобщава Reuters.

Има подадени жалби, че воланът или физически престава да се върти, или системата издава известие и код за грешка поради неизправност на кормилното управление. Поне 12 собственици на автомобили са се оплакали досега от този проблем. При това става дума за съвсем нови автомобили.

По данни на NHTSA проблемът може да засегне около 280 хиляди електрически автомобила от посочените модели. При това вече се е стигнало до сериозни аварии, причинени от дефекта на волана. В един от случаите водачът не е успял да управлява електробила поради внезапна повреда на волана и се е ударил в дърво, при друг случай колата е изхвърчала настрани при напускане на паркинг - воланът просто е спрял да се върти. В сервиза са обяснили на водача, че знаят за проблема, който се крие в кормилната рейка, но за ремонта са необходими резервни части, доставките на които са нарушени.

Първите споменавания за този проблем започват през юни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: