Леко покачване на цените на петрола и газа се наблюдава днес

Леко покачване на цените на петрола и газа се наблюдава днес

ICE: борсовите цени на газа в Европа нарастват с процент, до $310 за хиляда кубически метра

 Борсовите цени на газа в Европа в петък се повишават след откриването на търговията с 1% спрямо  цената от предишния ден, търгувайки се за  310 долара за хиляда кубически метра, сочат данните на лондонската борса ICE.
 

Августовският (най-близкият) фючърс по индекса TTF (най-големият център в Европа) отвори търговия на $314,5 (+2,1%). Към 9 часа време цената бе $310,3 (+0,7%). Динамиката на котировките се основава на цената  от предходния търговски ден - 308,1 долара за хиляда кубически метра.

Световните цени на петрола също се повишават леко в петък след доклада на ОПЕК.

Тази сутрин цената на септемврийските фючърси за петрол Brent се повиши с 0,17% до 81,5 долара за барел, а августовските фючърси за WTI се повишиха с 0,22% до 77,05 долара.

Пазарите продължиха да оценяват данните от доклада на ОПЕК, публикуван предишния ден. Така производството на петрол на алианса през юни, втория месец на доброволни съкращения, се е увеличило с 91 хил. барела на ден спрямо май - до средно ниво от 28,19 млн. барела на ден, докато страните от организацията са произвеждали по-малко от разрешените нива от сделката ОПЕК + с 1,9 милиона барела на ден, изпълнявайки споразумението на  250%.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: