Threads набра 100 милиона потребители само за 5 дни

Threads  набра  100 милиона потребители само за 5 дни

Това е 12 пъти по-бързо от постижението на ChatGPT

Twitter клонингът на Meta, наречен Threads, привлече 100 милиона потребители през първите пет дни от стартирането си и интересът към новата платформа продължава да расте

Според Meta 2 милиона души са се регистрирали в социалната мрежа през първите два часа от нейната работа, 5 милиона за 4 часа и 10 милиона за седем часа.

И накрая, още на следващата сутрин компанията съобщи за регистрацията на повече от 30 милиона потребители.

Досега чатботът ChatGPT на OpenAI държеше титлата на един от най-бързо развиващите се ИТ продукти, но Threads изглежда е много по-напред от него. Известно е, че ChatGPT е достигнал 10 милиона активни ежедневни потребители за 40 дни и 100 милиона месечни потребители за около два месеца.

Много важна задача за екипа за разработка на Threads ще бъде задачата да задържи потребителите, които са дошли в социалната мрежа. Засега Meta се радва на важни предимства - възможността за незабавна регистрация с акаунт в Instagram, невъзможността да се откажете от Threads, без да изтриете акаунт в Instagram, и огромна публика в Instagram от над 2 милиарда абонати, от които Threads черпи своята клиентела.

В същото време тези, които вече са изпробвали платформата, се оплакват от липсата на много важни функции, налични в Twitter - от повредени хаштагове до невъзможност да видите само публикациите на тези, които следвате, или да извършите пълноценно търсене. Освен това не се поддържат директни съобщения, а в някои региони, като Европа, социалната мрежа изобщо не е достъпна.

В публикациите си в Threads ръководителят на Instagram Адам Мосери обеща да отговори на нуждите на потребителите и да направи критични промени в услугата, но досега това не се е случило.

Но привличането на вниманието на 100 милиона потребители за толкова кратко време е много важно постижение за Meta.

За сравнение: настоящата аудитория на конкурентната услуга Twitter е малко над 250 милиона потребители.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: