Бившата приятелка на Илон Мъск заяви за "демоничния режим " на милиардера

Бившата приятелка на Илон Мъск заяви за "демоничния режим " на милиардера Снимка: Ferra.ru

А биографът му разказа за този режим

Биографът Уолтър Исаксон, известен със своите писания за Стив Джобс и Алберт Айнщайн, разказа за тъмната страна от характера на изпълнителния директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск.

За това съобщава Futurism.

Исаксон прекарва две години в изучаване на живота и работата на Мъск и забелязва, че милиардерът може да влезе в така наречения "демоничен режим", в който проявява липса на съчувствие и става много продуктивен.

Терминът "режимът на демона" е измислен от бившата приятелка на Мъск, певицата Граймс. Тя описа този режим като нещо неприятно, но носещо резултати.

Според Исаксон, Мъск притежава маниакално чувство за спешност и неотложност, което може да бъде плашещо за служителите му. Той отбелязва, че подобна "тъмна страна" присъства в много успешни личности.

Исаксон също така разказва за критиките на Мъск по адрес на служителите му, които, по негови оценки, в повечето случаи са конструктивни. Понякога обаче Мъск се оказват твърде суров, без дори да вземе предвид такива сериозни обстоятелства, като например смъртта на близък човек.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: