Най-красивите държави в света - 3

Най-красивите държави в света - 3

Били ли сте на някое от тези невероятни места?

Ето и последните (но не и по значимост) 6 държави, класирани сред най-красивите места, които всеки пътешественик трябва да посети поне веднъж в живота си.

 

13. Чили

Благодарение на дългата си тясна форма, Чили се простира в невероятно разнообразен набор от терени и климат, като ледникови фиорди в Патагония и хълмистите лозя в долината Елки. Националният парк Лаука служи като биосферен резерват за алпаки, пуми, фламинго и лисици, които се разхождат свободно из 303 342 акра в Андите. Тук се намира и езерото Чунгара, където се смята, че живеят около 130 вида животни, заедно с рядка флора. Докато оживеният Сантяго е най-известният град в страната, крайбрежният скъпоценен камък Валпарайсо кипи от бохемско блаженство и креативност, които няма да намерите никъде другаде.

 

14. Танзания

Природното богатство на Танзания е почти неописуемо. Над един милион антилопи гну превръщат Голямата миграция през защитената равнина в северната част на страната Серенгети във феномен, който се случва веднъж годишно. Носорози и зебри се смесват в равнините с ниска трева на кратера Нгоронгоро. А бреговата линия на Танзания, обърната към Индийския океан, предлага искрящи бели пясъчни плажове и умиротворяващи гледки.

 

15. Канада

Като втората по големина държава в света, Канада се представя като едно от най-разнообразните места на планетата както в културно, така и в екологично отношение. Зеленото крайбрежие и скалите на залива Фънди го правят единствена по рода си природна атракция в източната част на страната. Отидете до френскоговорящата провинция Квебек, където градове като Монреал и Квебек Сити въплъщават чара на Европа. В западната част на страната, спокойният град Банф в Алберта предлага несравнима гледка към канадските Скалисти планини и изумрудените води на езерото Луис.

 

16. Оман

При първа мисъл може да се предположи, че Оман може да има само подобни на пустиня терени поради местоположението си на Арабския полуостров. Въпреки това, тази морска нация има от всичко по малко – от извисяващи се планини и пясъчни брегове, до поразителни градски центрове. Насладете се на комбинацията на традиционното и съвременното в крайбрежния град Маскат, който е дом на един от най-известните шедьоври на ислямската архитектура – Голямата джамия на Султан Кабус. Тук, в столицата на страната, ще откриете и нарастваща кулинарна сцена, която преосмисля традиционната оманска кухня. Излезте от града към планините Джабал Ахдар за ароматни туристически пътеки, пълни със зелени маслинови и кайсиеви дървета.

 

17. САЩ

Географското и културно многообразие на Съединените щати е различно от всяко друго в света. От покритите със сняг планини в Националния парк Маунт Рейнър до тучното крайбрежие на Хавай Напали, има природна красота в почти всяко кътче на страната. Дори градовете, големи и малки, са дом на някои от най-великолепните примери на историческа и модерна архитектура в света.

 

18. Виетнам

Постоянно развиващите се градове на Виетнам, планините от привидно безкрайна зеленина и идиличните крайбрежия го изведоха до върха на списъка на всеки пътешественик през последните години. Зашеметяващите храмове и обекти на културното наследство – Имперската цитадела на Тханг Лонг, Комплексът от паметници на Хуе и много други – хвърлят светлина върху сложната история и културното значение на тази азиатска страна. Развиващите се градове Ханой и Хо Ши Мин демонстрират как държавата бързо се превръща в столица на стила и дизайна. Едно от природните бижута на Виетнам е заливът Ха Лонг, който съдържа 1600 острова и островчета с грандиозни варовикови колони и издълбани от вълните пещери.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: