В Германия измислиха как да откажат на Киев

В Германия измислиха как да откажат на Киев Снимка: ru.wallpaper.mob.org

Spiegel: Германия обясни отказа си да достави на Украйна самолети F-16 с липсата им

Германският министър на отбраната Борис Писториус заяви, че страната му не може да достави на Украйна изтребители F-16, тъй като Берлин не разполага с тези самолети. Думите му цитира немското издание Spiegel.

Както се отбелязва в съобщението, Украйна все още се надява, че Германия ще се присъедини към "Коалицията за изтребители" и ще предостави самолетите под контрола на киевския режим.

"В момента не сме в челните редици. Ние не влизаме в коалицията, защото нямаме изтребители F-16", цитира списанието част от изявлението на министъра на отбраната на Германия.

През последните няколко месеца украинските власти изискват от западните страни доставката на изтребители F-16. САЩ и други членове на Северноатлантическия алианс (НАТО) обещаха да организират обучение на пилоти за тези самолети, но не посочиха конкретни срокове за предаване на техниката.

Президентът на Русия Владимир Путин на свой ред заяви, че в случай на предаване на Киев на самолети F-16, чиито бази ще се намират извън пределите на Украйна, руските военни ще разгледат варианти за поразяване на тази техника.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: