Американското разузнаване не откри доказателства за лабораторния произход на COVID-19

Американското разузнаване не откри доказателства за лабораторния произход на COVID-19 Снимка: https://pixabay.com/

Американските разузнавателни агенции не са открили преки доказателства, че пандемията от COVID-19 произхожда от инцидент в Института по вирусология в Ухан

 Това става ясно от разсекретен доклад на Службата на директора на националното разузнаване (ODNI). В документа от четири страници се казва, че разузнаването не може да изключи лабораторния произход на вируса.

„Централното разузнавателно управление и други агенции все още не са в състояние да определят точния произход на пандемията от COVID-19, тъй като и двете хипотези (естествен и лабораторен произход) разчитат на значителни предположения или са изправени пред противоречива отчетност“, се казва в документа (цитат от Ройтерс). .

В доклада се посочва, че институтът в Ухан е провел изследване на коронавирусите, но не е открил доказателства, че именно институтът е причинил началото на пандемията от COVID-19.

Докладът беше разсекретен, след като президентът Джо Байдън подписа съответното законодателство, прието от Конгреса. 


Въпросът отново започна да се обсъжда в Съединените щати, след като The Wall Street Journal, позовавайки се на доклад на американското разузнаване, съобщи, че Министерството на енергетиката на САЩ смята лабораторно изтичане на информация за причина за пандемията. ФБР потвърди тази оценка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: