Цените на петрола и природния газ продължават да падат

Цените на петрола и природния газ продължават да падат

Борсовите цени на газа в Европа откриха търговията с понижение от 4,5 на сто

Борсовите цени на газа в Европа се понижиха при откриването на търговията в понеделник с 4,5%, търгувайки се в диапазона от 373 долара за хиляда кубически метра, сочат данните на лондонската борса ICE.

 

Юлските (най-близки) фючърси на индекса TTF (най-големият хъб в Европа), откриха търговията при 373,2 долара за хиляда кубически метра (-4,5%). А към 9 часа фючърсите вече поевтиняваха с 6,7% до 464,7 долара за хиляда кубически метра.

Динамиката на котировките се основава на цената на от предходния търговски ден - 390,9 долара за хиляда кубически метра.


Петролът също пада поради опасенията за търсенето

Цените на петрола паднаха с 1,5 процента поради опасения относно търсенето в понеделник сутринта

Световните цени на петрола в понеделник сутрин падат с около 1,5%, според данните от търговията. Пазарите оценяват перспективите за подкрепа на икономиката на Китай, основен вносител на петрол.

Към 8 часа цената на августовските фючърси за суровия петрол Brent падна с 1,45%, до $75,5 за барел, а августовските фючърси за WTI, с 1,4%, до $70,92.

Търговците продължават да оценяват перспективите за икономическо възстановяване в Китай, един от най-големите потребители и вносители на петрол. Миналата седмица властите неочаквано намалиха ставките и медиите съобщиха за намерението на властите да подкрепят икономиката на страната.

Сега инвеститорите очакват решението на Централната банка на Китай във вторник относно основния сконтов процент, LPR (loan prime rate), който е на ниво от 3,65%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: