Украинската армия отваря нов фронт към Крим

Украинската армия отваря нов фронт към Крим

Говорителката на украинската армия каза, че сезонът в Крим е започнал, но не туристическият, а сезонът на експлозии и атаки срещу позициите на руската армия

Международната агенция за атомна енергия предупреждава за опасност от ядрена авария в Запорожие, където се засилиха боевете.Директорът на агенцията Рафаел Гроси казва, че ситуацията в централата става непредсказуема и потенциално опасна. 
Проруските сили наредиха евакуацията на селата в този регион, които окупираха в началото на инвазията.Те твърдят, че украинците са увеличили обстрела близо до фронта през последните дни. По-рано имаше размяна на огън край електроцентралата, като двете страни се обвиниха взаимно в нападения.

В цяла Украйна са извършени множество атаки с дронове.

Местни украински служители казват, че системите за противовъздушна отбрана са свалили редица дронове, включително един над Киев. В същото време руските сили твърдят, че са отбили атаки на украински дронове срещу Крим.

Лидерът на паравоенната групировка "Вагнер" поиска от руския министър на отбраната да предаде позициите им в Бахмут на войските на чеченския лидер Рамзан Кадиров и обяви, че те скоро ще ги напуснат поради недостиг на боеприпаси.

По материали на Ал Джазира

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: