Многопластовият проект “Малахитовата гора” омагьосва девет града

Многопластовият проект “Малахитовата гора” омагьосва девет града Снимка: ICreative

Проектът, включващ слово и музика на ритъм терапевта, изследователя и иноватора Мартин Иванов, е една вдъхновяваща история за пътя и смисъла, за битката със страховете и отчаянието, както и за светлината в края на тунела. Книгата “Малахитовата гора” е нещо повече от книга и проект. Това е истински духовен пърформанс, който включва допълващ изживяването специален музикален албум, както принос към еко кауза.

Многопластовият проект “Малахитовата гора”ще бъде представена в девет града в България, като събитията вече са стартирали и ще продължат до 7-ми юни. Градовете, които са част от турнето, са Габрово, Ловеч, Асеновград, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Русе и Кюстендил.

В същността си, проектът е невероятна история, разказана със слово и музика. Книгата допълва по съвършен начин музикален албум, който съдържа 9 композиции, които следват нейното съдържание и съответстват на дадена глава от четивото. Официална му премиера се състоя през ноември 2022 в Sofia Live Club. Стилът на музиката е еклектика от джаз, класическа, авангардна и концептуална музика, с преплетени звуци от природата - гласове на птици и животни, дъжд, вятър и други елементи, които следват съдържанието на всяка една глава от текста на книгата.

„Малахитовата гора“ внедрява в същността си музикален албум, книга, събитие, виртуално пространство, социална и екологична кауза и джаз квартет, обединени в устойчив и синергичен проект, обобщен с няколко думи така: „Как да превърнем словото и музиката в дърво, или как да се „загубим“ в гората, за да намерим пътя към себе си“.

„Малахитовата гора“ е творба, която докосва сетивата и е наслада за тях, а в същото това време деликатно провокира мисленето ни в посока на положителна промяна. Уникално, незабравимо и пречистващо преживяване, поставящо читателя-слушател в ролята на главния герой от историята за „Малахитовата гора“ и водещо го до кулминационната точка на катарзис. Проектът води своята публика до позитивна трансформация и служи като модел за изграждане на ценности.

Артистичната част от проекта се реализира чрез истински духовно съпреживяващ музикално-словесен пърформанс, който обикновено се провежда в горски пространства и с интерактивно въвеждане на публиката, която се потапя емоционално в цялостната атмосфера.

Зад проекта има и еко кауза. Средствата от реализирането на артистичната част от проекта ще генерира средства, необходими, както за подпомагане на бедстващите горски райони, така и за засаждането на нови гори.

Негов вдъхновител е Мартин Иванов - по призвание ритъм алхимик и терапевт. Трансформатор, изследовател и откривател, композитор и диригент и не на последно място - изследовател и основател на Институт Либера.

Провежда музикална терапия за затвори, психиатрични болници, сиропиталища и онкологични клиники. Широко популярни са неговите корпоративни/организационни ритъм тренинги, в които се включват световно известни компании. Сред основните му похвати е използването на езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Автор на книгите: „Малахитовата гора“, „Алхимия на Ритъма“ и „Звуци от тишината“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: