Перес се надява на подиум на „Каталуния"

Перес се надява на подиум на „Каталуния" Снимка: wikimedia.org

Пилотът на Рейсинг Пойт, Серхио Перес, се надява да има шанс да се качи на подиума на пистата „Каталуния" в Гран при на Испания, 6-и кръг от сезон 2020 във Формула 1.

 

Перес бе принуден да пропусне последните две състезания заради положителен тест за коронавирус, но след завръщането си в квалификацията на пистата „Каталуния" се класира на чудесната 4-та позиция само на 0,2 сек. от третия, Макс Верстапен с Ред Бул.

 

Не съм сигурен, че имаме състезателното темпо, за да се борим с Ред Бул или Мерцедес, но ако успеем да направим добър старт и да минем пред Верстапен, ще имаме добър шанс за подиум. Изпреварванията тук са трудни, което още веднъж показва, че стартът ще е изключително важен", заяви мексиканецът.

 

Високите температури през целия уикенд до момента в Испания водят до много проблеми с гумите за пилотите. Температурата на асфалта често преминава 50 градуса по Целзий. Това определя оптималната стратегия за състезанието, което най-вероятно ще е с две спирания в бокса.

 

Серхио Перес ще стартира в неделното състезание с най-меките гуми за уикенда, софт, също като всички пилоти, които се класираха в топ 10 на квалификацията. На въпрос дали той и отборът му ще успеят да направят състезанието само с едно спиране в бокса за нови гуми, Перес заяви:

 

Един стоп ще бъде наистина доста труднопостижима цел. Дали ще е възможна, ще зависи от условията на пистата по време на надпреварата, като посока на вятъра и температура на асфалта."

 

Съотборникът на Перес в Рейсинг Пойнт, Ланс Строл, записа 5-о най-добро врме по време на квалификацията за Гран при на Испания.

 

Извлякох максимума от колата и не мисля, че можехме да сме по-напред от 4-ти и 5-и на грида. Очаквам по време на състезанието другият Ред Бул, който стартира до мен, на Алекс Албон, да има добро темпо, каквото той демонстрира в предишното състезание."

 

От нас се изисква да направим добър старт и да пригодим статегията си за условията на пистата. Утре ще бъде много топло и ще бъде еднакво трудно за всички", допълни Строл.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: