Хакери откраднаха данните на милиони потребители на Twitter

Хакери откраднаха данните на милиони потребители на Twitter

Сред откраднатата информация са имейл адреси на повече от 200 милиона потребители на социалната мрежа

Хакери са откраднали данните на милиони потребители на Twitter, заяви Алон Гал, ръководител на компанията за киберсигурност Hudson Rock.

Сред откраднатата информация са имейл адресите на повече от 200 милиона потребители на социалната мрежа, съобщава BBC, цитирайки Алон Гал.

Говорител на компанията нарече "отварянето" на имейлите на потребителите много "значимо събитие", което може да доведе до разкриване на лични данни на потребителите. 
„Базата данни съдържа 235 милиона уникални записа на потребители на Twitter и техните имейл адреси, което, за съжаление, ще доведе до голям брой хакове, фишинг и доксинг. Това е едно от най-значимите изтичания в историята“, се казва в изявление на компанията.

Страница на един от технологичните сайтове показва, че данните и имейл адресите, публикувани безплатно в хакерски форум, са валидни.

В съобщението се отбелязва невъзможността да се проверят всички данни, включително копия.

Миналата седмица беше съобщено, че хакер, използващ името "Rushy", е завладял имейлите и телефонните номера на 400 милиона потребители на Twitter.

Беше отбелязано, че хакерът е поискал 200 хиляди долара от Twitter, за да прехвърли данните на компанията и да ги изтрие.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: