Handelsblatt: цените на газа в Германия ще се покачат със 112% от новата година

Handelsblatt: цените на газа в Германия ще се покачат със 112% от новата година Снимка: https://pixabay.com/

Жителите на Германия ги очаква значително увеличение на тарифите за газ и електроенергия през 2023 г., въпреки предприетите мерки за ограничаване на цените на енергоносителите

Това съобщава местният вестник Handelsblatt, позовавайки се на проучване на онлайн платформата за сравнение на цените Verivox.

112% плюс за газа: цената на енергията рязко расте, въпреки „ценовите спирачки“ (мерките на германското правителство за ограничаване на цените на енергоносителите), се казва в материала.

Според проучването потребителите със средно потребление на газ от 20 000 киловатчаса годишно, от януари следващата година на годишна база ще трябва да плащат средно €2756 - €1457 или 112% повече от миналата есен, когато започна увеличението на тарифите за газ и електроенергия.

Германските потребители на електроенергия през януари ще трябва да платят около 44% повече от миналата есен.

Според вестника държавната намеса ще помогне да се запазят цените на тока само с 5%.

През ноември германският канцлер Олаф Шолц обяви, че германското правителство е одобрило пакети от мерки за намаляване на цените на енергията, включително газ и електричество.

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/bilanz-zum-jahreswechsel-112-prozent-plus-bei-gas-energiekosten-steigen-trotz-preisbremsen-dramatisch/28875802.html
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: