Цената на петрол Брент се покачи до 86,99 долара за барел

Цената на петрол  Брент се покачи до 86,99 долара за барел

Цените на петрола леко се колебаят, но завършват седмицата с ръст

Цените на петрола се колебаят слабо и в различни посоки на търгoвете в петък, но завършват седмицата със силно повишение, благодарение на сигналите за постепенното облекчаване на карантинните ограничения в Китай.

Няколко големи града в Китай обявиха облекчаване на ковид мерките, което позволява на инвеститорите да се надяват на повишаване на бизнес активността и съответно - на търсенето на петрол в страната.

Гуанджоу, Шъдзяджуан и Чънду облекчиха изискванията по отношение на редовността на тестовете за COVID-19 и движението на гражданите, съобщи Bloomberg. В някои райони започнаха да работят пазари и обществен транспорт. В Пекин е позволено на болните хора да си стоят у дома, вместо да бъдат изолирани в специални центрове.

Цената на февруарските фючърси за петрол Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е 86,99 долара за барел, което е с 0,11 долара (0,13%) по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. В резултат на търговията в четвъртък тези контракти поевтиняха с $0,09 (0,1%) до $86,88 за барел.

Цената на фючърсите за петрола WTI за януари по време на електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) падна към този момент с $0,03 (0,04%), до $81,19 за барел. До затварянето на предишната търговия стойността на тези контракти се повиши с $0,67 (0,8%) до $81,22 за барел.

От началото на тази седмица Brent  поскъпна с 4%, WTI - с над 6%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: