Доли Партън получи наградата на Джеф Безос в размер на $ 100 милиона

Доли Партън получи наградата на Джеф Безос в размер на $ 100 милиона Снимка: newsworldtick.com

Основателя на Amazon стартира своята премия за „смелост и цивилизованост” през 2021 г., като предостави първите $ 100 милиона на активиста Ван Джоунс и кулинаря Хосе Андрес, които създадоха World Central Kitchen – хуманитарна структура, осигуряваща храна в засегнатите от бедствия райони по света.

За наградата на Доли Партън съобщават всички големи световни медии. Безос я обяви заедно със своята партньорка Лорън Санчес, която нарече кънтри-звездата "жена, която дава със сърцето си и влага любов и състрадание във всеки аспект от работата си". 

Във видеоклип от церемонията, певицата казва "Уау! 100 милиона долара ли казахте? Мисля, че хората, които са в състояние да помогнат, трябва да вложат парите си там, където им е сърцето. Ще направя всичко възможно да направя добри неща с тези пари“. Тя може да ги дари на избрани от нея благотворителни организации.

„Нямаме търпение да видим всичко добро, което ще направите с тези $ 100 милиона“, каза г-жа Санчес, объщайки се към кънтри-звездата.

По-рано този месец Доли Партън, която освен певица е и автор на текстове, актриса, бизнесдама и филантроп, беше въведена в Залата на славата на рокендрола. Тя е един от най-големите поддръжници на различни благотворителни инициативи и основател на фондацията Dollywood, която предоставя милиони книги на деца по целия свят. 

Като горещ привърженик на кампанията за ваксиниране срещу Covid-19, през 2020 г. Доли Партън дари един милион долара на Медицинския център на университета „Вандербилт” в Нешвил, едно от местата, където изследваха коронавируса и провеждаха изпитания на ваксината Moderna.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: