МРРБ започва проверка на ремонта на центъра на София, за да помогне на столицата

МРРБ започва проверка на ремонта на центъра на София, за да помогне на столицата Снимка: stolica.bg

От Оперативна програма “Региони в растеж” също ще направят анализ на самия проект

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва проверка на  ремонта на жълтите павета в центъра на София. 

Това съобщи по бТВ късно снощи министърът  на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Той е възложил на ДНСК да направят анализ, който да покаже цялостното развитие на процедурата от одобряването на проектите. 

От Оперативна програма “Региони в растеж” (ОПРР) също ще направят анализ на самия проект.

 „Целта е, ако е възможно МРРБ да помогне, защото София не заслужава това - веднъж да загуби парите и второ, да имаме лош център на столицата. София  е наистина в много тежка ситуация, докарана е дотам. Не искам да търся дали има вина, дали няма вина, това няма никакво значение. Важното е да помогнем  София да не загуби парите и ако е възможно да  се подобри качеството на строителството, което обаче идва според мен от самия проект и начина на възлагане“, коментира арх. Шишков. 

Той обясни, че този ремонт е по ОПРР, като МРРБ е осигурило 41 млн. лева, а ремонтът трябва да приключи през март догодина. Разрешителните за строеж (РС) за два от участъците обаче са от 2015 година, като само за единия има 7 преработки и  7 заповеди за допълване към РС. Това показва, че проблемът е в начина на възлагане, в проекта и в цялата организация на строителството, коментира министър Шишков. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: