Пазарът на електромобили може да се срине

Пазарът на електромобили може да се срине

От VentureBeat нарекоха пълния преход към електромобили невъзможен без намаляване на цената им


Отказът от автомобили с двигатели с вътрешно горене е невъзможен без техническа революция в сегмента на електрическите автомобили. Това съобщава VentureBeat.

Според медийния колумнист и главен изпълнителен директор на Conamix Шарлот Хамилтън, плановете за пълен преход към електрически превозни средства може да не са осъществими без модернизиране на индустрията. Специалистът прогнозира срив на пазара на електрически автомобили, ако водещите компании не измислят нови методи за производство на батерии и не успеят да намалят цената на електрическите превозни средства.

Хамилтън отбеляза, че на първо място производителите на автомобили трябва да измислят как да изоставят кобалта и никела в производството на електрически автомобили, тъй като тези материали стават оскъдни и са много скъпи. Според специалиста калифорнийските власти възнамеряват да забранят продажбата на традиционни автомобили до 2035 г., но в този случай ще има криза, тъй като няма да има достатъчно батерии за всички автомобили.

   „За да се намали цената на анодната част на батерията, може да се премине към алтернативни материали, като литий, или да се използва силиций“, каза Шарлот Хамилтън.

Целта ще бъде постигната, когато завършил колеж или малък предприемач може да си позволи ново електрическо превозно средство, каза тя, независимо дали за ежедневна употреба или за бизнес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: