Индонезия: Трагедия на футболното поле

Индонезия: Трагедия на футболното поле Снимка: alarmyk24.ru

По уточнени данни, най-малко 125 души са станали жертва на безредиците

В Индонезия, по уточнени данни, най-малко 125 души са станали жертва на безредиците, случили се след футболния мач между отборите на "Арема" и "Персебая", предаде Еuronews. По-рано беше съобщено за 174 жертви. Ранени са повече от сто души. 

Ръководителят на индонезийската футболна асоциация изрази съболезнования за инцидента и съобщи за сформирането на група за разследване. Трагедията се разигра снощи в град Маланг, провинция Източна Ява. Според властите стадионът, който побира 42 хиляди зрители, е бил пълен.

"Дълбоко съжалявам за тази трагедия и се надявам, че тя ще бъде последната в нашата страна", каза президентът на страната Джоко Видодо. Той изрази надежда, че в бъдеще това няма да се повтори.

След края на мача и победата, която спечелиха футболистите на "Персиб", феновете на загубилия отбор излязоха на терена, за да изразят своя гняв и разочарование. Полицията безуспешно се опита да ги убеди да се върнат на трибуните. След това служителите на реда използваха сълзотворен газ, за да ги разпрснат. Започна паника и блъскане. Много хора бяха стъпкани в тълпата.                                                                                                     

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: