Германия се договори за доставка на втечнен природен газ от ОАЕ

Германия се договори за доставка на втечнен природен газ от ОАЕ Снимка: https://pixabay.com/

Такова споразумение беше подписано по време на посещението на канцлера Олаф Шолц в Абу Даби в рамките на обиколката му в страните от Персийския залив

Очаква се танкерите да започнат да доставят гориво до терминала Brunsbuttel на брега на Северно море към края на тази година. Според Шолц, за да се откаже от руските енергийни източници и да гарантира сигурността на Германия, Берлин възнамерява да разшири още повече списъка с алтернативни доставчици.

   Ще тръгнем по най-разумния път, а именно да се концентрираме върху сътрудничеството с много региони. Това ще ни позволи да осигурим доставките на енергийни ресурси. И да зависим от един доставчик и от неговите решения, това със сигурност няма да се повтори.

Олаф Шолц
канцлер на Германия

Емирствата вече доставят дизел за Германия - през следващата година Германия очаква да получи до четвърт милион тона от това гориво от ОАЕ.

В навечерието на подписването на газовите споразумения френската Total Energies подписа договор за разработване на LNG терминал и разширяване на производството на газ от най-голямото находище в света в Катар.

Ръководството на компанията отбеляза, че това е дългосрочен стратегически проект, който има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа. Инвестицията се оценява на 1,5 милиарда долара.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: