Спор за студени пържени картофи отне живота на служител в McDonald's

Спор за студени пържени картофи отне живота на служител в McDonald's Снимка: ny1.com

Двадесет и три годишният Матю Уеб е бил прострелян във врата пред ресторанта за бързо хранене, в който е работил.

Вчера властите потвърдиха смъртта на младежа, съобщи The New York Post.  По данни на полицията, 20-годишният нападател Майкъл Морган изпаднал в ярост, тъй като сервирали на майка му студени пържени картофи.

Спорът започва на 1 август, когато водейки видеоразговор със сина си, майката на Морган същевременно се оплаква на служители в McDonald's, че пържените й картофи са студени. По думите на нападателя, те започнали да се смеят, което го накарало да се втурне към ресторанта, за да "направи това, което трябва да се направи".

Кадри, събрани от полицията, показват как Морган първо се нахвърля върху Матю Уеб, после го прострелва и бяга от местопрестъплението. Според прокуратурата нападателят се е опитал да се отърве от дрехите, с които е извършил нападението.

Матю Уеб е откаран по спешност в болница, където малко след това е констатирана мозъчната му смърт. След пет денонощия медицинският екип е изключил животоподдържащата апаратура.

Майкъл Морган е бил изправен пред съда в четвъртък, преди болничните власти да обявят смъртта на Матю Уеб, така че първоначално е обвинен в опит за убийство и престъпно притежание на заредено огнестрелно оръжие. Задържан е без право на гаранция. Приятелката му, чийто е пистолетът, е обвинена в незаконно притежание на оръжие и е задържана под гаранция от $ 50 000.

При разпита Майкъл Морган е потвърдил подозренията на полицията и за съпричасността му с друго убийство през 2020 г., отново на улицата и отново след кратък спор. 

В петък следобед десетки лидери на общността в Бруклин се събраха пред въпросния McDonald's, за да призоват за прекратяване на насилието. „Това не може да бъде ежедневие в нашата общност“, казва местният пастор Шармейн Бърд.

Митингът съвпада с деня, в който полицията на Ню Йорк публикува нови данни за престъпността. Тази година арестите, свързани с оръжия са 2752 - най-големият брой от 27 години. От улиците са конфискувани 4300 оръжия. И все пак стрелбите през юли са с 13% повече в сравнение с юли 2021 г.

Малко след 22 ч. в четвъртък полицията съобщи за ново убийство - 18-годишен застрелял 19-годишен на паркинг в Бруклин, вероятно при опит за грабеж.

„Трябва да накараме хората да мислят“, казва пред New York Post помощник-началникът на нюйоркската полиция Джудит Харисън. Тя споделя, че лично е насърчавала хората да излязат на митинга в петък, но е наясно, че няма да е за последен път. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: