Курсът на долара спрямо световните валути остава на минимума от началото на юли

Курсът на долара спрямо световните валути остава на минимума от началото на юли Снимка: flickr.com/ The Black Pearl12

Стойността на долара спрямо основните световни валути остава на най-ниското си ниво от началото на юли

Стойността на долара спрямо основните световни валути остава на най-ниското си ниво от началото на юли, пазарите очакват забавяне на повишаването на лихвите от Федералния резерв на САЩ, показват данните от сделките.

Към 13:00 часа българско време курсът евро - долар спадна до 1,0238 долара от ниво на предишното затваряне от 1,0261 долара. Курсът на долара към йената намаля до 130,84 йени от 131,61 йени. Индексът на долара (курс към кошницата от валутите на шест страни - търговски партньори на САЩ) нарасна с 0,06% до 105,52 пункта. По-рано по време на търговията индексът достигна 105,05 пункта, най-ниското ниво от 5 юли.

Доларът продължава да се влияе от очакванията за лихвения процент на Федералния резерв на САЩ. Пазарите смятат, че регулаторът ще забави темпа на увеличение, в резултат на което доларовият индекс остава на най-ниското си ниво от началото на юли - 105 пункта.

По-късно тази седмица се очаква заседание на британската централна банка, което е насрочено за четвъртък, а в петък ще станат известни данните за безработицата в САЩ за юли. Статистиката може да даде допълнителни насоки за по-нататъшните мерки на Федералната резервна система относно паричната политика.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: