Свръхзвуков самолет ще лети със скорост 2000 км/ч

Свръхзвуков  самолет  ще лети със скорост 2000 км/ч Снимка: Boom Supersonic

Overture ще бъде оборудван с безшумни двигатели и първата в света автоматизирана система за намаляване на шума

Boom Supersonic разкри впечатляващи дизайнерски изображения на супер бързия самолет Overture. Тя също така сключи сделки с United Airlines и Japan Airlines за закупуване на модели в процес на разработка.


Според компанията Overture ще лети два пъти по-бързо от съвременните самолети и ще може да лети от Ню Йорк до Лондон само за 3,5 часа. Boom Supersonic за първи път представи обновление на самолета Overture на Международното въздушно изложение във Фарнбъро.
 

Базираната в Колорадо компания твърди, че Overture ще може да превозва 65 до 80 пътници и да лети със скорост от 1,7 Мах (около 2000 км/ч). Самолетът също така ще работи със 100% екологично гориво (SAF). Прилагането му намалява емисиите на парникови газове и има нисък въглероден отпечатък. Горивото се получава чрез преобразуване на биомаса или неорганични компоненти.

Според плановете на компанията самолетът ще бъде пуснат в производство до 2024 г.


Новият дизайн е различен от предишните версии. Самолетът ще превозва по-малко пътници. За да направят модела по-тих и по-ефективен, инженерите са намалили броя на пътническите места.

Overture ще бъде оборудван с безшумни двигатели и първата в света автоматизирана система за намаляване на шума. Той ще издава същия шум като обикновените търговски модели по време на излитане. Но над повърхността на Земята той ще може да лети със скорост по-малка от 1 Мах.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: