Сателитният интернет на Илон Мъск Starlink вече е разрешен за използване в самолети

Сателитният интернет на Илон Мъск Starlink вече е разрешен за използване в самолети Снимка: theverge.com

И не само в тях, но и в други движещи се певозни средства

Днес Федералната комисия по съобщенията (FCC) на САЩ издаде на компанията SpaceX разрешение за използването на нейния сателитен интернет - системата  Starlink в движещи се превозни средства, включително автомобили, камиони, лодки и самолети.

За това съобщи The Verge.

През миналия март SpaceX подаде заявление до Федералната комисия по съобщенията на САЩ с молба да разреши използването на терминалите на Starlink Earth Stations in Motion в движещи се превозни средства. 

За да се свържат със системата и да получат широколентов достъп до интернет, клиентите трябва да си закупят персонална наземна антена или потребителски терминал, който е предназначен за връзка с всички орбитални спътници на Starlink , разположени над тях. Досега за достъп до системата се изискваше антените да се намират на фиксирано място.

Сега FCC удовлетвори молбата на SpaceX  както и искането на друга сателитна компания - Kepler Communications. Въпреки това, FCC заяви, че Kepler и SpaceX трябва да се подчиняват на всички бъдещи правила, които тя определи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: