Германска и израелска компании със съвместна военна разработка

Германска и израелска компании със съвместна военна разработка Снимка: edrmagazine.eu

Германският отбранителен конгломерат Rheinmetall и израелската компания UVision Air Ltd. представиха Hero Loitering Munition - интегриран образец на пилотирани и безпилотни наземни бойни машини от ново поколение.

Бойните системи са оборудвани с нова независима апаратура за откриване, проследяване и точно унищожаване на тежки бронирани цели от големи разстояния, в трудни условия на бойното поле и без необходимост от външна подкрепа, включително при комуникационни смущения и липса на GPS, посочва newrezume.org. Съвместното решение съчетава модерно разузнаване и тежка огнева мощ на далечни разстояния, което досега можеше да се постигне само чрез сложно взаимодействие между няколко бойни единици.

„Нашето доказано в битки въоръжение, отговаря на нарастващото търсене на прецизни оръжейни системи, както и на реалностите на съвременната война. Системите HERO, с техните уникални характеристики, ще определят основната боеспособност на водещите армии по света”, казва пенсионираният генерал-майор Ави Мизрахи, главен изпълнителен директор на UVision.

Важно тактическо предимство на системите е високата точност на удара. Уникалният дизайн на Hero Loitering Munition позволява целенасочени атаки в градски или отдалечени райони, като същевременно се избягват странични щети. Интегрираното решение разширява обхвата на дейности и оперативната ефективност на военните сили, предоставяйки и възможности за прецизен удар.

Стратегическото партньорство използва силните страни на двете компании, за да предостави на европейския пазар точни, доказани в битки оръжейни системи. Те ще бъдат на разположение на европейските клиенти, за да отговорят на съвременните и нововъзникващи оперативни изисквания. 

Съвместната работа по създаване на тези оръжия е голяма перспектива както за Израел, така и за Германия, смятат двете компании и планират дългосрочно партньорство и предимство пред конкурентите си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: