Синът на Мъск иска да бъде признат за жена, както и да лишат предприемача от бащинство

Синът на Мъск иска да бъде признат за жена, както и да лишат предприемача от бащинство Снимка: AP Photo/Susan Walsh

18-годишното трансексуално дете на Мъск не иска да има нищо общо с богатия си баща

18-годишният син на американския предприемач Илон Мъск, Ксавие Александър Мъск, който се идентифицира като транссексуална личност, се обърна към окръжния съд на Санта Моника в щата Калифорния с молба за официална смяна на пола и признаването му за жена.

Ксавие изисква съдът официално да промени името му на Вивиен Джена Уилсън, като по този начин приеме фамилното име на майка си – Джъстин Уилсън. "Не искам връзка с биологичния си баща под каквато и да е форма или вид", се казва в иска, цитиран от newsru.co.il.

Мъск има седем деца, Джъстин е майка на пет от тях. Забележително е, че всички те избягват публичността, за разлика от ексцентричния им баща, който постоянно се намира в центъра на вниманието и често става обект на критика.

Засега не е известно какво е причинило конфликта, обаче Мъск в миналото е критикувал трансгендерите. През 2022 г. той публикува пост, в който се оплаква от сложната система от местоимения, които те използват. Впоследствие той изтрива текста, съобщавайки, че подкрепя транссексуалните, но се бърка в местоименията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: