Ваксинираният с четири дози Фаучи се зарази с коронавирус

Ваксинираният с четири дози Фаучи се зарази с коронавирус Снимка: https://pixabay.com/

Антъни Фаучи, съветник на президента на Съединените щати за борба с пандемията от коронавирус, е дал положителен тест за коронавирус

Това съобщават американски медии, позовавайки се на Националния институт по алергии и инфекциозни болести на САЩ.

Отбелязва се, че през последните дни той не е поддържал близък контакт с президента на САЩ Джо Байдън или други висши служители на американската администрация.

81-годишният Фаучи има умерени симптоми, според изявление на Националния институт по алергии и инфекциозни болести. Той се е самоизолирал, но продължава да работи дистанционно.

Фаучи е водещ американски вирусолог, а също и ярък привърженик на ваксинацията. Той насърчава много инициативи, свързани по-специално с одобрението на бустер дози. Самият той беше напълно ваксиниран и получи две допълнителни дози от ваксината срещу COVID-19.

Специалистът започна да се бори с пандемията COVID-19 в Съединените щати при президента Доналд Тръмп. Медиите съобщиха, че между тях има разногласия. В резултат на това Фаучи продължи да работи вече в администрацията на Байдън и редовно беше критикуван от републиканците- конгресмени.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: