Илон Мъск методично изкупува акциите на Twitter

Илон Мъск методично изкупува акциите на Twitter Снимка: Twitter

Американският милиардер Илон Мъск досега е похарчил 2,64 милиарда долара за закупуване на акции на Twitter Inc

Това сочат документи в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

В същото време милиардерът представи нов документ във формата 13D, което означава, че инвеститорът възнамерява да участва активно в работата на компанията. Предишният документ, изпратен в понеделник, Мъск подаде във форма 13G, която включва регистриране на пасивен дял в компанията, което означава, че инвеститорът не възнамерява да упражнява контрол, отбелязва CNBC.

Към 5 април Мъск притежава 73,115 милиона акции в Twitter, или 9,1%. Към приключването на търговията с акции на Twitter във вторник, участието на Мъск бе оценено на 3,73 милиарда долара.

Мъск започна да купува акции от края на януари и правеше сделки почти всеки ден. Инвеститорът направи най-голямата сделка на 7 февруари - купи над 4,8 милиона акции на стойност 176 милиона долара, следва от документацията.

Междувременно, ден преди това стана известно, че Мъск ще се присъедини към борда на директорите на Twitter. Докато е член на борда, неговият дял в компанията не може да надвишава 14,9%.

Миналата седмица Мъск написа в акаунта си в платформата на компанията, че не е доволен от подхода на социалната мрежа към свободата на словото и че "сериозно обмисля" създаването на нова платформа.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: