Предстои блокиране и на златните резерви на Русия

Предстои блокиране и на златните резерви на Русия Снимка: https://pixabay.com/

Законопроектът на САЩ може да бъде приет още тази седмица

Двупартийна група от американски сенатори работи с Министерството на финансите за да блокира златните резерви на Русия за около $132 милиарда заради Украйна, пише Axios.

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън ще се срещне с четирима сенатори тази седмица, за да обсъдят законопроект за налагане на санкции на лица, участващи в операции със  злато с Централната банка на Русия.

Отбелязва се, че помощниците на законодателите са работили с Министерството на финансите през уикенда, за да направят някои технически промени в законопроекта.

Говорител на Министерството на финансите съобщи  за Axios: "Йелън се среща редовно с членове на Конгреса, за да обсъдят законодателството. Освен това служителите на Министерството на финансите често предоставят техническа помощ по законопроектите за санкции."

Разглежданият законопроект включва прилагането на вторични санкции към всякакви американски организации, които съзнателно извършват сделки със злато или го транспортират от резервите на Централната банка на Русия. Организациите ще се сблъскат със санкции, ако продават злато физически или електронно в Русия.

Според един от сенаторите законопроектът може да бъде приет още тази седмица.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: