Благотворителeн концерт “Музиката на Украйна” ще се проведе на 21 март

Благотворителeн концерт “Музиката на Украйна” ще се проведе на 21 март

Концертът ще събира средства за нуждаещите се украинци, които пострадаха от войната

Благотворителен концерт под надслов "Музиката на Украйна" ще се състои на 21 март от 19:00 часа в зала България. 

Инициативата се организира от Софийската филхармония, а за вашето настроение ще се погрижат вокалните състави "Bella Voce" и "Славяни", струнен квартет "Филхармоника" и пианистът Светлин Христов. Те ще представят собствения си прочит на една красива музика – украинската. 

В програмата присъстват обработки на украински народни песни, както и творби от Лисенко, Барвинский, Майборода, Косенко и още много други. Участие в инициативата ще вземе и актьорът Даниел Цочев, който ще чете стихове от известния украински поет и политически деец Тарас Шевченко, както и от Пол Верлен, по чиито стихове големият украински композитор Сергей Борткиевич е написал 7 песни. Певиците от "Bella Voce", които всъщност са и инициаторите на събитието, споделят:

“Идеята за концерта е емоционално решение, но днес няма как да не бъдем емоционални. Това е огромна трагедия, която засяга много съдби и ние нямаме право да останем безразлични.”

Цената на билета е 20 лева.

Билети може да намерите на касата на зала "България" и в "Ивентим".

Цялата събрана сума ще отиде директно за подпомагане на пострадалите от войната. Вход свободен за всички украински бежанци, които искат да се разсеят от ужаса, в който живеят. 

Доброто не спира дотук! Всички технически разходи по цялото представление ще бъдат поети от Софийската филхармония. 

Нека бъдем хора!

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: