Социалната мрежа на Тръмп ще стартира на 21 февруари

Социалната мрежа на Тръмп ще стартира на 21 февруари Снимка: https://pixabay.com/

Мобилното приложение на социалната мрежа Truth Social, което е създадено от компанията на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, стартира в понеделник, 21 февруари

Това съобщава Reuters, позовавайки се на един от разработчиците.

Според агенцията един от създателите на социалната мрежа е отговорил на потребител, че компанията се готви да пусне приложението за социална мрежа в AppStore на 21 февруари. В момента проектът е в бета тестване. Трябва да се отбележи, че на този ден страната празнува Деня на президента, един от федералните празници на САЩ.

Стартирането на Truth Social за американски потребители първоначално беше насрочено за 21 февруари, но Fox Business по-късно съобщи, позовавайки се на източници, че пускането е отложено до края на март.

Прессекретарят на Тръмп Лиз Харингтън заяви, че целта на проекта е „да се противопостави на големите технологични компании от Силициевата  долина, които използват силата си, за да заглушат гласовете на опозицията в Америка.

Припомняме, че Twitter и Facebook блокираха акаунтите на Тръмп след щурмуването на Капитолия на САЩ от негови привърженици на 6 януари. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: