Директорът на ФБР предупреди за нарастващата заплаха за Запада от страна на Китай

Директорът на ФБР предупреди за нарастващата заплаха за Запада от страна на Китай Снимка: https://pixabay.com/

Шефът на ФБР Кристофър Рей обвини Китай в кражба на американски идеи, иновации и мащабни хакерски атаки

Според него действията на китайското правителство сериозно застрашават икономиките на западните страни.   Рей отбеляза, че повече от 2000 случая, разследвани от ФБР, се фокусират върху китайското правителство, което се опитва да открадне информация или технология от САЩ.

Въпреки че външната политика на САЩ е заета с напрежението между Русия и Украйна, САЩ продължават да разглеждат Китай като най-голямата дългосрочна заплаха за икономическата си сигурност, каза   Рей.

„Вредата от икономическия шпионаж на китайското правителство е не само, че компаниите му се движат напред въз основа на незаконно получена технология.

Докато вървят напред, те изместват нашите компании и работници. Тази вреда – провали на компании, загуба на работни места – се е натрупала в продължение на десетилетие до натиска, който изпитваме днес. Това е вреда, която се усеща в цялата страна от работниците в редица индустрии “, заяви ръководителят на ФБР, изказвайки се в президентската библиотека на Рейгън (цитиран от Washington Post).

Кристофър Рей е убеден, че сега няма страна, която да представлява по-сериозна заплаха за САЩ от Китай.

Шефът на ФБР добави, че американското разузнаване отваря нови дела на всеки 12 часа, за да противодейства на операциите на китайското разузнаване. Според директора на ФБР, "китайските правителствени хакери крадат повече лични и корпоративни данни, отколкото всички други страни взети заедно."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: