Антиваксъри блокираха Отава, в Австрия приключи локдаунът за неваксинирани

Антиваксъри блокираха Отава, в Австрия приключи локдаунът за неваксинирани Снимка: https://pixabay.com/

В Австрия локдаунът за неваксинираните официално приключва днес, но както и преди те няма да могат да влизат в институции или културни центрове

 Всъщност за тях това означава само свобода на движение по улицата и то само за един ден. А от утре влиза в сила законът за задължителната ваксинация за всички граждани от 18 години.

В Германия, поради скока на заболеваемостта, собствениците на заведения сега активно се застъпват за ваксинация. Така  някои магазини предлагат значителни отстъпки за всички ваксинирани. Най-изгодните покупки - 40% - очакват реваксинираните граждани.

В Канада протест на камиони срещу задължителната ваксина парализира столицата на страната. Повече от 50 хиляди тежки камиона се събраха в Отава, местните жители ги срещнаха  на входа на града.
 

В резултат на това шофьорите пристигнаха пред сградата на парламента, но никой не излезе да чуе исканията им. Службата за сигурност отведе премиера Трюдо и всички членове на семейството му в тайно убежище. Допълнителни патрули са изпратени в града в случай на вълнения.


В Япония установиха че "омикрон" причинява значително по-лека пневмония от щама "делта". Учени проведоха изследвания върху хамстери, но някои гризачи не оцеляха след експериментите. Експертите установиха също, че леката форма може да бъде измамна – възрастните хора с хронични заболявания трябва да бъдат особено бдителни.

Пекин затяга мерките за сигурност преди Олимпиадата. Зимните игри започват тази седмица. Сега спортистите и персоналът се проверяват възможно най-внимателно. Но вече има 20 нови случая на заразяване - и това е най-високата цифра за последните 18 месеца.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: